February 17, 2009

Trip Ke Zoo Melaka



Bersama my parent


dalam lif

kat swimming pool

abg long takut air

bersama tuk wan

view dari bilik

view dari bilik

bersama Opah

naik tram

bergambar ngan miniature horse

naqiu ngan papa tengok kelawar

nuyin ngan tok wan tgk kelawar

Naqiu n nuyin tgk tapir beristirehat

di kandang zirafah


gajah dari jauh..



Tahun Baru Cina yang lepas, aku and hubby nak bawa anak gi bercuti...ke Port Dickson..tapi disebabkan perut yg semakin memboyot, kami sekeluarga mengajak mak n abah bersama..apalagi seronak lah diorg melayan cucu-cucu mereka ni..aku pun tak larat nak melayan kerenah anak2 yg semakin membesar ni..diorg ni aktif betoi...

Lawatan pertama singgah Nilai 3...apalagi shopping sakan lah..mak aku beli kain yg bakal ditempah untuk perkahwinan kakakku. Nanti satu family pakai warna gold..Memang bestla..rugi tak singgah tau.

Sampai di Port Dickson..semua hotel penuh kecuali Marina View..apalagi ambik jelah...ade sumber menyatakan hotel ni berhantu ... kitaorg buka lif je lampu koridor gelap...dapt tingkat 12...sunyi sepi..kiri kanan tiada penghuni..lepas sembyg maghrib keluar.. jln2 cari makan...hubby bawa ke tempat slalu dia makan sewaktu kursus, tapi semua makanan licin...almaklum hotel pun penuh..

abis makan singgah di kedai bundle..saje tengok2..my girl beli anak patung rabbit...RM5 je..semua pakaian kat situ RM5 la..Sampai je kat hotel dah penat...tidur terus tanpa pikir ape2 ...

Pagi tu bawa anak mandi -manda kat swimming pool...

Tepat jam 10 pagi bertolak ke Melaka... makan tghari n terus gi Zoo Melaka...First time bawa anak2 gi zoo..slalu tgk kat buku je ...ni bila tunjuk yg real excited diorg sebut nama -nama binatang ni.. balik dalam kul 5 ptg...sampai KL singgah makan padang kota..banyak kedai yg tutup..

1 comment:

safri@chaie said...

wah.. byk gambo yg besh2...