April 2, 2011

rumah itu miliku

Assalamualaikum..


alhamdullilah..yes..yes...akhirnya townhouse itu milikku...
khamis lalu..kami berjaya selesaikan semua payment yg melibatkan owner dan lawyer.
rezeki yg lain ditunggu..rezeki lain yg dapat..
Alhamdullilah..betul-betul rasa seronok.. dua tiga hari tak leh tido sbb dok pikir tak sabar nak pindah kat bawah..
mesti pelikkan..hari tu aku dah pindah..tapi ni pindah kat ner lak?
mmm..kalo korang nak tau townhouse ni mempunyai laman yg luas..ia 2 tingkat..dan ada 2 gate.untuk orang atas dan orang bawah..
selepas bank dah luluskan loan..aku terus pindah tingkat atas..dan owner masih lagi tinggal tingkat bawah sampai la kami selesaikan semuanya..
sekarang ni, kami berhajat nak sewakan tingkat atas dan kami berpindah kat bawah..
bukan tak larat nak bayar bulan2..tapi malas nak wat renovation...duit lagi..dan plan kami nak wat sket2...anak2 masih kecil dan aku ni bukan ada maid nak kemas atas dan bawah..
so cara yg terbaik, kami akan sewakan tingkat atas..tak da masalah sbb tangganyer kat luar.
harap2 cepat lah owner tu pindah...bukan nak halau tapi keadaan halaman yg tidak dijaga membuatkan aku rasa rimas..kalo dia pindah cepat..bolehlah aku exercise..cangkul - mencangkul...dan tanam - menanam di laman.
hehehe...
mmm.sebenarnya banyak benda nak diupdate...pasal sukan tahunan sekolah anakku..keletah dan perkembangan mereka..tapi apakan daya..sibuk dengan urusan anak dan bisnes...
laptop pun wat hal lak...
apapun....tunggukan gambar baru rumahku..
wassalam

2 comments:

athirah shariffudin said...

congrate k.ima dapat beli rumah..ngeh3...leyh la saya datang nnti..hahaha :D

ima-life said...

nanti siap renovate sket..kma wat kenduri..hahah waktu tu boleh dtg ..nak tido pun boleh..