June 11, 2009

Kenangan terindah..

Istiadat konvokesyen ke 70 UiTM, Shah Alam






Dah lama ku nantikan gambo ni.....almaklumlah aku ni masih berpantang nak kluar rumah kalo tak da hal penting...malas betoi...ha suruh hubby aku...dari sehari ke sehari... banyak betoi alasan dia...aku tau dia mmg sibuk kebelakangan ni...kalo aku sihat hah mmg aku sendiri drive gi UiTM tu....konvo kali ni mmg sedih sket sbb keluarga semua tak dpt dtg...tak macam masa kat UM dulu....la ni semua gambar keseorangan..mak jaga baby kat umah..anak2 lak masih kecil...suruh ambik gambar jer ....sorang ke kiri sorang ke kanan..pening kepala....hubby lak nak cepat jer...

takpalah...nak wat camna, however penah lelah masa blaja dulu berbaloi bila aku tatap gambor ni.... akhirnya termeteri gak ler konvokesyen aku ari tu 26 Mei 2009 dimana skrol disampaikan oleh Yang di-Pertuan Agong yang merupakan Canselor UiTM, Tuanku Mizan Zainal Abidin ...Inilah kenangan terindah yg akan kuabadikan untuk tatapan anak2, cucu dan cicit aku nanti...


5 comments:

mr.liberal said...

congrate 2 u, hope u'll never ever give up...anyway now its my turn 2 get my first degree... doakan amat plak...n mudah dapat koje...walaupun ari 2 cam x puas je g uitm yer r g pastu balik...well ur husband should be like u...

Shazreen said...

congratssss!!!!

ima-life said...

thanks..reen!!

Anonymous said...

adeh...nak komen ckit ler..tgh boring nie...laa...2 jam dok carik parking kat uitm...tak der parking...pastu plak..bila park keta..keta kena blok...nak letak kat DTC ..tak der park..cam no ler nak celebrate..ilang mood kat bab 2 jer...apa yg penting..semua dah selamat...berbeza kat UM...park senang..boleh jln 2...pastu bleh ronda...azab...tapi terpaksa gak jadik suami mitali walaupun mengantuk bagai nak giler...

apa pun...puas gak tengok wife naik pentas terima master..terasa berbaloi gak dok antor hari2...kadang2..nilai kasih sayang 2 bukan hanya pada celebrate..tapi tindakan...mana nak jaga wife..mana nak carik bisnes dan macam-macam..tapi kalau berat sama dipikul..ringan sama dijinjing..senang jadiknyer..

from loving husband........
mmmmmmmuuuuuahhh......nizam

ima-life said...

takpalah cik abg oii...thanks 4 being my supporter..i hope one day we'll be happy at ur convocation.